Voorpagina. Opinie. Column van Sjolumn
Opinie.

Column van Sjolumn

497

Word onderdeel van onze community en maak kennis met onze journalistiek.

Ontvang elk kwartaal weer onafhankelijk én relevant LHBTI+nieuws met onze papieren krant.

Ik kan zo boos worden van mensen die uit eten gaan en vervolgens pauperige dingen als carpaccio of kipsaté bestellen. Wat bezielt je dan? Wat de boer niet kent, dat vreet ‘ie, mij allemaal maar best. Maar blijf dan gewoon thuis. Gadverdamme. Hoezo kent die boer dan trouwens wel Carpaccio? Wie leert mensen aan om Carpaccio te lusten?

Carpaccio. Een prima gerecht, gemaakt van een mager stuk vlees met vinaigrette. Maar wat maken wij ervan? Uitgekotst, aan elkaar gelijmd restvlees overgoten met truffelmayonaise en neppe Parmezaanse kaas, waarschijnlijk afkomstig uit een fabriek in Dronten. Al die dingen die wij hier flikken met de Italiaanse keuken. Elke keer dat iemand een zweterige, ontdooide Carpaccio XXL bestelt, sterft er een Italiaan. En reeds hemelende Italianen draaien zich een whiplash in hun graf. Het echte slachtoffer van de Carpaccio XXL is niet het vetgemeste uit elkaar gescheurde rund, maar het Italiaanse volk.Al deze misère is onderdeel van een groter probleem; het totale gebrek aan respect dat Nederlanders hebben voor goed eten (en eigenlijk voor alle fijne dingen in het leven, maar daar wijd ik een andere keer wel een column aan). Belichaming van deze oneerbiedigheid is het concept Knorr-wereldgerechten. Nee, bobotie en chimichurri komen niet uit een pakje en beef Shanghai bestaat niet. Oh ja, een column moet een moraal hebben. Moraal van deze column? Heb respect voor jezelf, je omgeving en de wereldkeuken en kook wat vaker zonder een pakje.

Steun ons en join onze community.

Hey lezer! Met jouw donatie help je ons onafhankelijk LHBTI+ nieuws naar de voorgrond te krijgen zonder het achter een paywall te hoeven plaatsen. Onze krant bestaat uit een team van vrijwilligers en we zijn afhankelijk van donaties en advertenties om onze website draaiende te houden, papieren edities te blijven uitgeven en om promotiemateriaal te verspreiden. Met al een donatie van de prijs van een Iced Latte hoeven wij ons niet te verkopen en kunnen we een hele tijd doorgaan met relevant LHBTI+ nieuws uit te brengen. Dus sluit je aan en wees onderdeel van onze community.

Nog € 38 tot het volgende doel is bereikt!

Doneren kan veilig en snel via iDeal, creditcard, PayPal, Bancontact en overboeking.

Door
Matthieu Sjollema

Adjunct-hoofdredacteur en Columnist.

1 reactie.

  • ik ben een trotse sligropasbezitter – menig bordje carpaccio kost slechts EUR 1,80 in de groothandel (exclusief prullaria, kaas en neptruffelsaus). u bent een dief van uw portemonnee als u dit gerecht voor een tientje nuttigt.

    2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook.

Jongen alleen op zijn bed in het donker
Opinie.

Alex had Mpox: ,,Ik heb het altijd veilig gedaan”

Alex (naam gefingeerd, bekend bij de redactie) kreeg in 2023 van de...

Diepgaande Nieuws Update.

Schrijf je in en ontvang als eerste een e-mail wanneer er een nieuw artikel is geplaatst.