Kort Diepgaand Nieuws.

EK Survivalgids

Op straat wemelt het van de oranje vlaggetjes, de supermarkten smijten weer met allerlei kaartjes naar je aan de kassa en op tv kan je geen kanaal voorbij zappen zonder dat Wesley Sneijder of Rafael van der Vaart je beeld (in de volledige breedte) vullen. Je zou bijna kunnen spreken van ‘oranjewashing’. Toch zijn wij van De Regulist de gekste niet en vieren wij graag elk feestje mee. In dit artikel zullen we antwoord geven op de belangrijkste vragen, zodat jij vol vertrouwen 

56
De knapste voetballers van EURO 2024 © Declan Kater

Word onderdeel van onze community en maak kennis met onze journalistiek.

Ontvang elk kwartaal weer onafhankelijk én relevant LHBTI+nieuws met onze papieren krant.

Hoe gaat Ons Oranje het doen?

De grootste vraag de komende weken is natuurlijk: hoe gaat onze ploeg het doen? Tot groot verdriet van velen doet Frenkie de Jong, onze beste middenvelder, niet mee vanwege een enkelblessure. Toch zijn er nog een paar sterspelers in het Oranje, zoals Virgil van Dijk en Memphis Depay. Maar de ploeg van Ronald Koeman zal niet zomaar uit de groepsfase komen met tegenstanders als Frankrijk en een sterk Oostenrijk (let op als je dit zegt in hetero gezelschap stuit dat op emotionele response). Het is dus even nagelbijten of we überhaupt de knock-outfase van het toernooi gaan bereiken. 

Wat is buitenspel?

Heel simpel uitgelegd en negen van de tien gevallen betekent buitenspel dat de voorste aanvaller achter de achterste verdediger staat wanneer de bal naar de aanvallende speler wordt gespeeld. Zo, nu hoef je nooit meer gemansplained te worden.Wie gaat het toernooi winnen?

Van de 24 deelnemende landen kan er uiteindelijk maar één de beste zijn. Op dit moment kan alles nog gebeuren, maar er zijn natuurlijk een paar favorieten. De top drie om te winnen volgens de bookmakers zijn Engeland, Frankrijk en Duitsland. De vorige keer dat Duitsland gastland was, ging Nederland er echter vandoor met de winst. Dat was dan wel in 1988, maar het is duidelijk dat het voor ons vruchtbare grond is.

De hamvraag, wie is de knapste speler van het toernooi?

Hierover zijn de meningen erg verdeeld, Turkije maakt maar een kleine kans om Europees kampioen te worden, toch is het een leuke ploeg om naar te kijken door de nummer 19 Kenan Yıldız. Ook zullen wij geen wedstrijd van Schotland missen, niet vanwege hun prestaties op het veld, maar door hun nummer 13, Jack Hendry. João Félix van Portugal is ook een absolute hit op onze redactie. Andere favorieten zijn Rasmus Højlund van Denemarken, Nicola Zalewski van Polen en Jude Bellingham van Engeland. Het moge duidelijk zijn, er spelen veel knappe voetballers om allemaal op te noemen. Ook voor wie niets met voetbal heeft is dit EK het kijken dus zeker waard.Steun ons en join onze community.

Hey lezer! Met jouw donatie help je ons onafhankelijk LHBTI+ nieuws naar de voorgrond te krijgen zonder het achter een paywall te hoeven plaatsen. Onze krant bestaat uit een team van vrijwilligers en we zijn afhankelijk van donaties en advertenties om onze website draaiende te houden, papieren edities te blijven uitgeven en om promotiemateriaal te verspreiden. Met al een donatie van de prijs van een Iced Latte hoeven wij ons niet te verkopen en kunnen we een hele tijd doorgaan met relevant LHBTI+ nieuws uit te brengen. Dus sluit je aan en wees onderdeel van onze community.

Nog € 38 tot het volgende doel is bereikt!

Doneren kan veilig en snel via iDeal, creditcard, PayPal, Bancontact en overboeking.

Door
Remzi Sen

Hoofdredacteur en Verslaggever.

Laat een reactie achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Diepgaande Nieuws Update.

Schrijf je in en ontvang als eerste een e-mail wanneer er een nieuw artikel is geplaatst.