Voorpagina. Cultuur. Grootste queer club van Australië: POOF DOOF neemt Paradiso over tijdens pride
Cultuur.

Grootste queer club van Australië: POOF DOOF neemt Paradiso over tijdens pride

Down Under komt naar Amsterdam. De grootste queer club van Australië, POOF DOOF geeft namelijk een groots feest. Zij organiseren aankomende Pride in Paradiso in hun eigen woorden “een house- en glitterfestijn.

57

Word onderdeel van onze community en maak kennis met onze journalistiek.

Ontvang elk kwartaal weer onafhankelijk én relevant LHBTI+nieuws met onze papieren krant.

Eigenaar en organisator Anthony Hocking vertelt aan De Regulist dat het evenement het beste wat de Australische partyscene te bieden heeft met zich meebrengt. ,,Maar de kangaroos laat ik thuis’’, lacht hij.  Wat we wel kunnen verwachten tijdens de Pride in Amsterdam: ,,Een hoop geweldige performances van zowel DJ’s als mensen in drag’’. Hoewel het in heel Amsterdam niet lang zoeken zal zijn naar een dragartiest, is er toch een wezenlijk verschil tussen POOF DOOF en andere feesten komende Pride, legt Anthony uit: ,,Het grootste verschil tussen de Nederlandse en Australische partyscene is de muziek die in de clubs wordt gedraaid.’’ Daarom neemt Anthony een flinke entourage met zich mee. Er zijn DJ’s uit zowel Australië als Nieuw-Zeeland bij, zij zullen ons de verschillen door de speakers van Paradiso kenbaar maken.

De naam:

Op het door spinnen en slangen gedomineerde land wordt over het algemeen Engels gesproken, zij het met een apart dialect. De naam POOF DOOF klinkt daarom niet alleen grappig, de betekenis ervan is nog leuker. Kort uitgelegd door Australische superster Troye Sivan, die tevens vaste gast is bij POOF DOOF zelf:

@latenightseth

Have you heard of a “bush doof”? @troyesivan

♬ original sound – Late Night with Seth Meyers

,,Vroeger was het een scheldnaam voor homo’s, wij hebben daarom onze feesten zo gelabeled om het duidelijk te maken voor wie die feesten zijn. Hiermee hebben we ook de angel uit het woord gehaald’’, voegt Anthony toe. ,,De uitleg van Troye heeft voor heel veel aandacht gezorgd, en daar ben ik hem heel dankbaar voor’’, lacht hij. Rise like a Phoenix

De Australische party spirit is bezig met een wederopstanding en dat zullen we merken ook. ,,We hadden één van de strengste lockdowns ter wereld tijdens de pandemie. De jongeren in Australië maken alles nu voor het eerst mee. Of het nou uitgaan is of reizen; alles leeft weer en de verloren tijd wordt dubbel en dwars ingehaald. Verwacht dan ook de herontdekte joy of music die we hier down under kennen, echt mee te maken in jullie eigen stad’’, verkondigt hij enthousiast. Het belooft dus een groots feest te worden voor iedereen. ,,Jullie Nederlanders organiseren de beste feesten, maar we gaan ons best doen! “Kom zoals je bent, it’s going to be fabulous” , sluit Anthony af.

Dus wie zich een nachtje in Australische sferen wil bevinden hoeft deze zomer niet 22 uur in het vliegtuig naar Sydney te zitten, maar neemt vrijdag 2 augustus de tram naar het Amsterdamse Paradiso voor een veelbelovend Queer feest georganiseerd door POOF DOOF.Steun ons en join onze community.

Hey lezer! Met jouw donatie help je ons onafhankelijk LHBTI+ nieuws naar de voorgrond te krijgen zonder het achter een paywall te hoeven plaatsen. Onze krant bestaat uit een team van vrijwilligers en we zijn afhankelijk van donaties en advertenties om onze website draaiende te houden, papieren edities te blijven uitgeven en om promotiemateriaal te verspreiden. Met al een donatie van de prijs van een Iced Latte hoeven wij ons niet te verkopen en kunnen we een hele tijd doorgaan met relevant LHBTI+ nieuws uit te brengen. Dus sluit je aan en wees onderdeel van onze community.

Nog € 38 tot het volgende doel is bereikt!

Doneren kan veilig en snel via iDeal, creditcard, PayPal, Bancontact en overboeking.

Door
Remzi Sen

Hoofdredacteur en Verslaggever.

Laat een reactie achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook.

Cultuur.

Drags, Taxichauffeurs en burgemeester Halsema lunchen samen voor een gezamenlijk doel

,,Het was heel spannend om dit voor het eerst te organiseren, maar...

Cultuur.

In oranje kledij en een regenboog erbij, dit zijn de leukste feestjes voor LHBTI+ tijdens Koningsdag 2024

Reguliers Celebrates In de bekendste LHBTI+-straat van Amsterdam wordt dit jaar iets...

Vier jongeren op De Reguliersdwarsstraat
Cultuur.Video.

De Hetero-invasie

De Reguliersdwarsstraat, normaal een oase van alles wat queer is en dus...

Diepgaande Nieuws Update.

Schrijf je in en ontvang als eerste een e-mail wanneer er een nieuw artikel is geplaatst.