Finn met zijn sugar daddy geïllustreerd
Voorpagina. Fictie. “Klinkt € 200 eng?”
Fictie.

“Klinkt € 200 eng?”

511

Word onderdeel van onze community en maak kennis met onze journalistiek.

Ontvang elk kwartaal weer onafhankelijk én relevant LHBTI+nieuws met onze papieren krant.

Deze zaterdag bereidt Finn zich zoals normaal voor op een avondje stappen op de Reguliersdwarsstraat. Een leuk T-shirt of toch een croptop denkt hij dan toch bij zichzelf. Hij heeft namelijk wel afgesproken met zijn vrienden dat het vanavond weer is slettendisco is zoals vanouds. Hij is maar één keer jong denkt Finn bij zichzelf, en eigenlijk heeft hij ook wel écht wat aandacht nodig. Nadat hij zijn relatie had verbroken, had Finn alleen nog heel oppervlakkig contact via de welbekende app Grindr. Verder dan een ‘hey’ en een ‘wat zoek je hier’ ging het niet voordat hij de metro vanaf de Pijp zou pakken om weer bij een hookup in bed te springen. Om vervolgens na een kwartier weer weg te gaan. Oppervlakkig, zekers maar Finn kon er nog niet over nadenken om zich weer echt aan iemand te binden. Nee, voor nu was dit goed. Maar vanavond wil hij iets meer, iemand die met hem zou dansen, iemand die een shotje met hem zou doen, iemand bij wie die kon slapen en de volgende dag bij wakker kon worden zonder gelijk in een ingewikkelde relatie verstrikt te raken.

Een croptop zou het dus worden. Ook al zou het in potentie ook verkeerde aandacht kunnen trekken dacht Finn bij zichzelf ,,fuck it, het is slettendisco’’. Verkeerde aandacht is ook aandacht, misschien was er nog een iets te oude man die nog een shotje over zou hebben voor een studerende jongen van 21. Die ondanks zijn bijbaantje als barista het niet al te breed had. Dit mede dankzij zijn torenhoge huur die hij elke maand weer moet betalen voor zijn kamertje van 10m2 in de Pijp. Sommige zouden het een klein bezemhok noemen, Finn noemde het eerder knus. Hij voelde zich er veilig en thuis. En wie wil er nou niet in de Pijp wonen. Zijn ene muur had hij blauw geschilderd, Marokko blauw noemde de mevrouw bij de bouwwinkel het. Een detail wat Finn graag naar voren bracht op het moment dat hij ervan werd beschuldigd racistisch te zijn wanneer hij een buitenlands ogende jongen afwees. Nadat zijn Marokkaanse ex Bilal zijn hart had gebroken zou hij zich nooit meer wagen aan een jongen met een Noord-Afrikaanse achtergrond. Toch moest hij zijn knusse kamertje deze avond verlaten om te gaan indrinken bij zijn beste vriend Tommy. ,,Shit het is al 20:00’’, zegt Finn hardop. Hij had 20:30 bij Tommy afgesproken, haastig rent Finn van de trap om nog op tijd proberen te komen.

Vijf minuten te laat komt Finn bij Tommy aan. Tommy heeft het geluk dat zijn ouders erg veel geld verdienen. Zijn vader heeft een succesvolle onderneming en zijn moeder is huisarts in het dorp waar Tommy is opgegroeid. Toen Tommy voor de zevende keer met een jongen thuiskwam na het stappen en heel het huis had wakker geschreeuwd, vonden zijn ouders het wel tijd dat hij op zichzelf ging wonen. Tommy ging daar alleen mee akkoord als hij zich in de hoofdstad kon huisvesten. Zijn moeder plaatste gelijk een advertentie in het niche blad ‘artsen en auto’s’. De titel luidde ‘Zoon van collega op zoek naar studio met eigen badkamer Amsterdam’. Niet na al te lang hadden ze een studio te pakken in de Amsterdamse binnenstad, met uitzicht over de Nieuwmarkt was Tommy’s studio altijd het verzamelpunt voor de vriendengroep van Tommy en Finn wanneer ze gingen stappen.

,,Een croptop? Gewaagd’’, zegt Tommy met een geforceerd Amsterdams accent dat Tommy sinds hij in Amsterdam woont opzet om niet over te komen als een gentryfier met een Gooische R. Maar het werkt niet al te goed helaas. ,,Ja een croptop Tom, ik ben maar een keer jong’’, reageert Finn. Met een grijns trekt Tommy een fles natuurwijn open. Finn trekt ondertussen zijn telefoon uit zijn broekzak om alvast wat ‘onderzoek’ te doen naar de potentiële kandidaten van de slettendisco deze avond.

Hij opent Grindr en begint te scrollen. ,,Waar zijn alle knappe twinks gebleven’’, schreeuwt hij nog door de studio. Tommy die druk bezig is met het inschenken van de wijn, knikt agressief mee.Al scrollend bedenkt Finn bij zichzelf dat het wellicht een hele saaie slettendsico zou kunnen worden. Tot hij zijn telefoon voelt trillen. Hij is ‘getapt’ door iemand, grijs haar. Gatver denkt Finn, weer zo’n oude viespeuk. Uit nieuwsgierigheid drukt hij toch eens op het profiel. Paul, wel met grijs haar, maar met hemelblauwe ogen, een rimpel op zijn voorhoofd die wijsheid uitstraalt, en een pak dat minstens een paar duizend kost. Niet dat Finn daar veel over wist, maar er was iets aan Paul dat iets uitstraalde, iets wat Finn zijn interesse beet greep. Toen keek hij toch maar eens naar de leeftijd, 53. Een jaar ouder dan zijn eigen vader.

Maar toch, er was iets met Paul. Terwijl Finn nog door Paul zijn profiel aan het scrollen was trilde zijn telefoon opnieuw. Deze keer een bericht.

,,Hey’’, schreef Paul.
,,Hey’’, stuurde Finn terug.
,,Wat zoek je hier?’’, vroeg Finn zoals hij altijd deed op de app.
,,Wat ik zoek? Ik zoek iemand om wat gezelligs mee te doen’’, antwoordde Paul.
,, Dat klinkt eng’’, reageert Finn.
,,Waarom?’’, stuurt Paul.

Voordat Finn kon reageren werd hij onderbroken door een glas natuurwijn die Tommy in zijn gezicht schoof. ,,Oe met wie chat je’’, vraagt Tommy nieuwsgierig terwijl hij Finns telefoon uit z’n handen trekt. ,,Gatver wat een oude vent’’, lacht Tommy. Finn weet niet gelijk wat hij zou moeten zeggen dus hij giechelt een beetje terwijl hij naar zijn telefoon grijpt. ,,Misschien betaalt ‘ie wel een shotje voor ons’’, zegt Finn om de chat met Paul te verantwoorden. ,,Ja jaaaa’’, lacht Tommy terwijl hij wegloopt om zijn borrelplank van de Ekoplaza te halen.

De chat gaat verder:

,,Gewoon zoals ik het zeg, klinkt eng’’, reageert Finn.
,,Klinkt €200 eng?’’, schrijft Paul.
,,Wel als ik je daarvoor moet pijpen’’, stuurt Finn. Die het geld toch wel goed zou kunnen gebruiken.
,,Alleen loodgieters verdienen geld met pijpen’’, stuurt Paul gekscherend.
,,Ik vraag alleen om wat gezelschap, misschien meer. Maar dan betaal ik ook meer’’, zegt Paul
,,Ga je vanavond wat leuks doen?’’, vervolgt Paul.

Alleen gezelschap denkt Finn, dat is wel een makkelijke €200. Hij zocht immers wel iemand voor een dansje en een drankje. En €200 daarbovenop is alleen maar mooi meegenomen. Maar tóch voelt het eng, een man van 53. Al komt ‘ie naar de club kan er me niks overkomen, daar zijn er te veel mensen rond me heen schiet door Finn z’n hoofd. ,,Fuck it’’, zegt Finn wederom hard op tegen zichzelf. ,,Wat?’’, roept Tommy van de andere kant van de studio. ,,Uhhh, niks!!’’, schreeuwt Finn geschrokken terug. 

,,Ik ga stappen, kom je ook?’’, vroeg Finn brutaal maar tegelijkertijd bang. Gaan mensen boven de 40 eigenlijk nog wel stappen?
,,Of ga dan door je rug’’, voegde Finn toe.
,,Door mijn rug gaan? Ik laat je heel de dansvloer zien’’, reageerde Paul. 
,Hoe laat zie ik je daar?’’, vroeg Paul.
,,00:00 ben ik daar’’, reageerde Finn nog.

Paul reageerde niet meer. Zal wel een grappenmaker zijn geweest denkt Finn. ,,Kom drink je wijn op’’, hoort hij Tommy roepen van een afstand. En dus doet hij dat maar.

Een paar wijntjes later besluiten ze naar de club te lopen. Eenmaal daar aangekomen schrikt Finn zich rot. Binnen staat een elegante grijze man met een coltrui aan en daar overheen een zwart jasje. Zonder iets te zeggen trekt hij Finn de dansvloer op, legt Finns armen om hem heen en glijdt twee briefjes van €100 in Finn zijn CK-onderbroek.

Wordt vervolgd…

Steun ons en join onze community.

Hey lezer! Met jouw donatie help je ons onafhankelijk LHBTI+ nieuws naar de voorgrond te krijgen zonder het achter een paywall te hoeven plaatsen. Onze krant bestaat uit een team van vrijwilligers en we zijn afhankelijk van donaties en advertenties om onze website draaiende te houden, papieren edities te blijven uitgeven en om promotiemateriaal te verspreiden. Met al een donatie van de prijs van een Iced Latte hoeven wij ons niet te verkopen en kunnen we een hele tijd doorgaan met relevant LHBTI+ nieuws uit te brengen. Dus sluit je aan en wees onderdeel van onze community.

Nog € 38 tot het volgende doel is bereikt!

Doneren kan veilig en snel via iDeal, creditcard, PayPal, Bancontact en overboeking.

Door
Remzi Sen

Hoofdredacteur en Verslaggever.

Laat een reactie achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Diepgaande Nieuws Update.

Schrijf je in en ontvang als eerste een e-mail wanneer er een nieuw artikel is geplaatst.