Voorpagina. Politiek. PVV de grootste: mogelijke gevolgen voor de LHBTI+
Politiek.

PVV de grootste: mogelijke gevolgen voor de LHBTI+

Het is je vast niet ontgaan, bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november is de Partij voor de Vrijheid van Geert Wilders met 37 zetels het grootst geworden. De PVV staat bekend om extreme uitspraken zoals het verbieden van de koran in Nederland en de NEXIT. Maar hoe staan zij tegenover de LHBTI+ gemeenschap? En wat betekent dit alles voor jouw seksuele vrijheid?

401
De ogen van Geert Wilders voor de Progressive Flag
Illustratie © Declan Kater

Word onderdeel van onze community en maak kennis met onze journalistiek.

Ontvang elk kwartaal weer onafhankelijk én relevant LHBTI+nieuws met onze papieren krant.

Vooralsnog betekent de overwinning van Geert Wilders concreet niets om je zorgen over te maken. Want hij zal eerst een coalitie moeten vormen met andere partijen in de Tweede Kamer. Een taaie klus, waar meestal maanden overheen gaan. Als het überhaupt al lukt. Maar een mogelijk kabinet Wilders I zou grote gevolgen kunnen hebben voor de LHBTI+ gemeenschap. Hieronder lees je wat er zoal zou kunnen gebeuren:

Minder, minder, minder Grindr profielen

Een van de plannen van de PVV is een forse beperking op de instroom van internationale studenten. Volgens het Centraal Bureau van de Statistiek blijkt dat 40% van alle eerstejaars op de universiteiten uit internationale studenten bestaat. Je kunt er dus vanuit gaan dat het aanbod op Grindr in de studentensteden door deze plannen zal verschralen.

Meer, meer, meer politie op straat

Volgens de EU Fundamental Rights Agency is een op de tien Nederlandse LHBTI+’ers wel eens fysiek aangevallen op straat. In het verkiezingsplan van de PVV valt helaas nergens te lezen dat ze dit probleem concreet willen aanpakken. Echter pleit Wilders voor 10.000 meer agenten op straat. In praktijk kan dit positief uitpakken, want meer blauw op straat betekent minder plaats voor geweldsdelicten, zou je kunnen denken.Minder, minder, minder voorlichting

Wilders heeft meermaals in de Tweede Kamer herhaald dat hij tegen voorlichting over gender en geaardheid is op basisscholen. Volgens hem heeft ‘gender-indoctrinatie’ geen plaats op onze basisscholen. Verder staat hij voor politieke neutraalheid van de leraren.

Theatrale nichten

Is het theater jouw tweede thuis en snuif je in vrije tijd graag cultuur? Helaas, want de PVV lijkt met theater en andere kunstvormen weinig affectie te hebben. Als het aan de PVV ligt, wordt de NPO-subsidie beëindigd. Daarnaast willen ze ook de hand op de knip houden als het gaat om kunst- en cultuursubsidies. Beetje jammer van Geert dit. Niet iedereen komt aan zijn culturele trekken van Mario Kart, de Efteling of met poezen spelen.

In afwachting van de coalitievorming na de recente verkiezingen, werpt de overwinning van Wilders vragen op over de mogelijke impact op de LHBTI+ gemeenschap. Hoewel concrete zorgen vooralsnog niet aan de orde zijn, schetsen de voorgestelde plannen van de PVV een potentieel beeld van verandering. Van een beperking op internationale studenten tot een mogelijke toename van politie op straat zonder specifieke aandacht voor de veiligheid van LHBTI+ personen. Daarnaast blijkt Wilders’ standpunt tegen voorlichting over gender en geaardheid op basisscholen en zijn terughoudendheid ten aanzien van kunst en cultuur. Terwijl de politieke koers zich vormt, is het belangrijk voor de LHBTI+ gemeenschap om alert te blijven en te pleiten voor inclusiviteit en gelijke rechten.

Steun ons en join onze community.

Hey lezer! Met jouw donatie help je ons onafhankelijk LHBTI+ nieuws naar de voorgrond te krijgen zonder het achter een paywall te hoeven plaatsen. Onze krant bestaat uit een team van vrijwilligers en we zijn afhankelijk van donaties en advertenties om onze website draaiende te houden, papieren edities te blijven uitgeven en om promotiemateriaal te verspreiden. Met al een donatie van de prijs van een Iced Latte hoeven wij ons niet te verkopen en kunnen we een hele tijd doorgaan met relevant LHBTI+ nieuws uit te brengen. Dus sluit je aan en wees onderdeel van onze community.

Nog € 38 tot het volgende doel is bereikt!

Doneren kan veilig en snel via iDeal, creditcard, PayPal, Bancontact en overboeking.

Door
De Redactie

Wij schrijven over wat er speelt binnen de LHBTI+ gemeenschap, we schrijven wat er belangrijk is rondom de gemeenschap en terwijl we dit doen strijden we voor de gemeenschap.

Laat een reactie achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook.

Politiek.Video.

Burgemeester Halsema onthult grootste pride vlag van Amsterdam

Burgemeester Halsema van Amsterdam had op de eerste dag van haar nieuwe...

Politiek.Video.

Stagnatie Van LHBTI+ Emancipatie: Wat Willen Politici Er Aan Doen?

Nederland blijft maar stagneren op de ranglijst van Europese landen waar LHBTI+...

Diepgaande Nieuws Update.

Schrijf je in en ontvang als eerste een e-mail wanneer er een nieuw artikel is geplaatst.